Ondanks de naderende zomervakantie was er weer veel belangstelling voor het tweede Flox bedrijfsbezoek. De combinatie van netwerken en een kijkje nemen in een mooi Achterhoeks bedrijf lijkt succesvol te zijn; 25 ondernemers bezochten het Doetinchemse bedrijf Printing Partners.

On- en offline communicatie

Na de ontvangst met een hapje en drankje vertelt directrice Susan Koenders ons hoe Printing Partners is ontstaan en wat zij allemaal doen.

Printing Partners begeleidt bedrijven bij het realiseren van hun  on- en offline communicatie. Ze bieden totaaloplossingen op het gebied van:

  • de productie en coördinatie van drukwerk
  • verpakkingsoplossingen
  • huisstijlbewaking
  • logistieke afhandeling en voorraadbeheer 

Enveloppen

Printing Partners startte met het maken van enveloppen. Door de digitalisering van veel poststromen is tussen 2010 en nu de afname van enveloppen in Nederland behoorlijk afgenomen. Printing Partners had hier minder last van dan andere enveloppenleveranciers, onder andere omdat zij niet in de markt van banken, belastingdienst en e-invoicing werkzaam waren. Bij deze instanties nam het gebruik van enveloppen enorm af.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 Printing Partners is actief op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit betekent onder andere dat zij volledig CO2-neutraal produceren en dat 89% van hun afvalstroom wordt gerecycled. Daarnaast hebben ze een MVO-dag. Op deze dag doen de medewerkers vrijwilligerswerk.

Communicatie op papier milieubelastend?

Veel mensen denken dat communicatie op papier erg milieubelastend is. Hier is Susan het niet mee eens. Bomen worden vooral gekapt voor de bouw en meubelindustrie. Papier bestaat voor 50% uit gerecyclede pulp en voor 50% uit materiaal dat normaal vernietigd zou worden. Dat Printing Partners creatief is met milieubesparende oplossingen blijkt later in de productiehal; om kwetsbare producten te beschermen tijdens verzending doen ze er afvalkartonsnippers bij in plaats van plastic.

Denken in oplossingen

 Na de presentatie namen we een kijkje in het bedrijf. We liepen langs de kantoren waar onder andere de verkoopmedewerkers zitten. Het beleid is om niet te denken in problemen, maar juist in oplossingen. Snel reageren is ook erg belangrijk. In de productiehallen staan immense schappen met productvoorraden. Daarna liepen we door naar de hal met de drukpersen en printers. Speciaal voor ons bezoek waren medewerkers langer blijven werken, zodat ze ons het drukproces konden laten zien en ons erover te vertellen. Vol passie laat een van hen zien hoe zij op allerlei verpakkingsmateriaal kleurige afdrukken maken.

Indrukwekkend hoe dit Achterhoekse bedrijf zich op een creatieve en milieuvriendelijke manier staande weet te houden in een sterk concurrerende markt! Wij bedanken Susan en de medewerkers van Printing Partners die hebben geholpen om van dit tweede Flox bedrijfsbezoek een succes te maken!

Wil je ook eens (vrijblijvend) deelnemen aan een van onze bijeenkomsten? Geef je dan op.