Bij Flox geloven we erin dat je elkaar kan versterken. Een mooi voorbeeld daarvan is dat we in maart twee Broodfondsen mochten ontvangen voor hun jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). De Broodfondsen hadden zo een plek om hun ALV te houden en wij konden de ondernemers kennis laten maken met Flox Ondernemershuis.

Wat is het Broodfonds eigenlijk?

Het Broodfonds is een alternatieve manier om je als ondernemer te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Er zijn nu ongeveer 450 broodfondsen in Nederland. Een broodfonds bestaat uit minimaal 20 tot maximaal 50 ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Dit bedrag komt op een rekening te staan die je hier speciaal voor opent. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Deze schenkingen kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen.

Elkaar helpen

In de Achterhoek neemt het aantal broodfondsen snel toe. Broodfonds Achterhoek was een van de eerste broodfondsen in de regio Doetinchem. Broodfonds Boerenbruin bestaat inmiddels ook een paar jaar. Een broodfonds is een vereniging en als vereniging moet je een keer per jaar een ALV houden. Broodfonds Achterhoek en Broodfonds Boerenbruin zochten voor hun ALV van dit jaar nog een locatie. Toen ze met Flox in contact kwamen, merkten dat we elkaar prima konden helpen.

Goed bezocht

Broodfonds Boerenbruin hield op dinsdagavond 5 maart hun bijeenkomst, Broodfonds Achterhoek op maandag 18 maart. Na het officiële (ALV-)gedeelte, vertelde Ronald Treijtel meer over Flox. Daarna konden deelnemers een rondleiding krijgen door het pand en was er ruimte voor een hapje en drankje. Beide bijeenkomsten waren goed bezocht met zo’n 30 deelnemers.

Meer weten over het Broodfonds?

Wil je meer weten over het Broodfonds of wil je weten of er in jouw buurt een broodfonds is? Kijk dan op www.broodfonds.nl.