Veel netwerkactiviteiten van Flox vinden binnen het Floxgebouw plaats. Maar we kijken ook graag buiten de deur. Tijdens onze eerste bedrijvenexperience brachten we een bezoek aan Rensa. Rensa is een landelijk opererende technische groothandel in verwarmings- en ventilatieproducten en behoort tot de grootste in Nederland. We brachten een mooie middag door bij dit gastvrije familiebedrijf.

Warmtepomp en van het gas af

Na de ontvangst met koffie, thee en broodjes verzorgde ceo Henk Jan Wegman een presentatie. Vol passie vertelde hij over het ontstaan van de organisatie en hun missie en visie. Ontwikkelingen zoals de warmtepomp en van het gas af zijn belangrijke zaken waar ze zich mee bezig houden. Hierop inspelen is soms lastig, omdat het niet altijd goed te voorspellen is waar het in de toekomst precies naartoe gaat.

Saamhorigheid

 Vandaag besteld, morgen geleverd is de basis. Het hele proces is hierop ingericht en aan deze afspraak houdt Rensa zich altijd. Hun medewerkers hebben hier een cruciale rol in. Een mooi voorbeeld was het moment dat een groot deel van het personeel na een bedrijfsuitje vast kwam te zitten op een vliegveld in het buitenland. Medewerkers die wel teruggekeerd waren mobiliseerden zich spontaan om de pakketten toch op tijd bij de klant te krijgen. Op deze saamhorigheid is Henk Jan erg trots. Dat maakt Rensa namelijk een echt familiebedrijf.

Staaltjes van techniek 

Na het verhaal van Henk Jan was het tijd voor een rondleiding. Henk Jan en Job Schouten leidden ons rond door het zeer efficiënt ingerichte bedrijf. Overal lopende banden waar pakketjes op vervoerd worden. Medewerkers van Rensa wisselen per dag een aantal keer van werkzaamheden. Dit om het werk afwisselend en de medewerkers scherp te houden. We zagen verschillende staaltjes van techniek, zoals robots die de pallets met dozen vulden. Dit doen ze op zo’n manier dat er zoveel mogelijk dozen op een pallet passen. Het hele logistieke proces is erop gericht dat alle bestellingen aan het eind van de dag klaarstaan voor het transport. ’s Avonds gaan de vrachtwagens op weg om de bestellingen naar alle uithoeken van het land te bezorgen.

Na afloop werd er met een drankje en hapjes nagepraat. We kijken terug op een erg geslaagde eerste bedrijvenexperience.

Op 2 juli bezoeken we het bedrijf Printing Partners in Doetinchem. Wil je ook een keer vrijblijvend kennismaken met Flox tijdens deze bedrijvenexperience of een van de nadere netwerkactiviteiten? Ga dan naar onze agenda en geef je op.