Als Flox-lid is je eigen bedrijf natuurlijk belangrijk, maar het is ook leuk om eens iets goeds te doen voor een ander. Daarom is ‘Flox doet goed’ in het leven geroepen. Vrijdagmiddag 17 mei togen we met 15 personen naar de Stadsboerin. We waren benieuwd welke klusjes zij voor ons in petto had.

Stadsboerin Doetinchem is stadslandbouw op het terrein van voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. Een groep mensen onderhoudt  een moestuin, een boomgaard, een kas vol tomaten en pepers, een bloemenpluktuin en zorgt voor de kippen en scharrelvarkens. Het doel ervan is mensen dichterbij de natuur en dichterbij de herkomst van eten en dichterbij elkaar brengen.

Na een kop koffie of thee met iets lekkers konden we kiezen uit verschillende klussen, zoals het aanleggen van een wijngaard, het wieden van onkruid, planten water geven en koken. Vrijwel meteen ging iedereen enthousiast aan de slag om rond 16.30 uur vermoeid maar voldaan plaats te nemen aan de eettafel waar we genoten van heerlijke broodjes hamburger en salades.

Hieronder een overzicht van deze prachtige dag.

Organisator De Doetinchemse Uitdaging, alle Flox vrijwilligers en Stadsboerin Ellen Willems, bedankt voor deze mooie en productieve middag!