Flox-lid Caroline Buse van de Doetinchemse Uitdaging startte een geweldige actie om zorgverleners te helpen in hun strijd tegen het coronavirus.

Tekst: Miriam Szalata

Groot tekort

Zorgverleners hebben een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en spatbrillen. Caroline en haar collega Marianne te Linde van de Aaltense Uitdaging kwamen op het idee om in hun gemeenten deze spullen te gaan inzamelen. Ze vroegen enkele ziekenhuizen naar een specificatie van de hoognodige medische hulpmiddelen.

Hulp van alle kanten

Vrijwel direct nadat Caroline de actie via de website van de Doetinchemse Uitdaging en social media bekend maakte, schoten mensen en bedrijven haar van alle kanten te hulp. Direct daarna zorgde Caroline ervoor dat de actie ook door andere Uitdagingen in Gelderland, Overijssel en in het westen van het land werd opgepakt.

 

Goede coördinatie

”Vervolgens moesten alle inzamelingen natuurlijk gecoördineerd worden en op de juiste plek, waar de nood het hoogst is, geleverd worden. Daarvoor schakelden we instanties in, zoals VWS, GGD en ROAZ. Want dat kunnen we immers niet zelf bepalen’’, zegt Caroline. “Daarna wilden wij ook de particulieren van hun voorraad afhelpen en bedachten een kliko-actie. Buha BV van gemeente Doetinchem was meteen enthousiast en stond binnen het uur klaar met een lading containers. Printing Partners drukte de stickers en Arnoud Vos belde de apotheken.’’

Kliko’s

Zaterdag plaatste Caroline met een chauffeur van Buha de kliko’s op negen plaatsen in Doetinchem, Wehl en Zelhem. Flox-lid Miriam Szalata  maakte een filmpje voor bij de berichten van Caroline op social media. Afgelopen maandag was het totaal van alleen al Aalten, Winterswijk en Doetinchem 3000 stuks hulpmiddelen!! Die berichten werden opgepikt door Regio8 en Omroep Gelderland, waardoor er nog meer aandacht voor de actie kwam.

Blijf op de hoogte!

Wil je weten waar de kliko’s staan en hoe de actie verder verloopt? Kijk dan Doetinchemse Uitdaging.