Je bent nooit te jong om te ondernemen. Dat merkten we weer tijdens de Euregionale Business Jump 2019 die plaatsvond van 11 tot en met 13 november. Bij dit grensoverschrijdende project was Flox ook nauw betrokken.

Elkaars cultuur leren kennen

De Euregionale Business Jump is onderdeel van het grensoverschrijdende project ‘Leren zonder Grenzen’, waarin het Graafschap College participeert met onder andere de  Stadsparkasse Bocholt en natuurlijk Flox in samenwerking met Duitse scholen. In dit project leren Nederlandse en Duitse studenten in het grensgebied elkaar en elkaars cultuur kennen, tijdens een driedaagse bootcamp/training op het gebied van ondernemerschap. 

‘Stoomcursus’ 

De studenten kwamen de eerste dag heel enthousiast binnen bij Stadsparkasse in Bocholt en zaten vol passie. Sommigen wisten dat ze ondernemer wilden worden, maar nog niet waarin. Door te praten met een buddy, zijn ze een heel eind op weg geholpen. Anderen wisten al wel wat ze wilden en zijn met de globale uitwerking van hun idee begonnen. Tijdens deze ‘stoomcursus’ kregen de studenten onder meer allerlei workshops aangeboden. In die paar dagen tijd kreeg iedereen de mogelijkheid een ondernemersplan te maken, die uiteindelijk op de laatste dag gepresenteerd werd aan elkaar en aan een jury.

Van foodtruck tot bureaubladen

De ideeën van de deelnemers liepen uiteen van de exploitatie van een foodtruck tot veelbelovende bureaubladen. De winnaar aan Duitse zijde en de winnaar aan Nederlandse zijde mogen beiden weer rekenen op verdere ondersteuning van de Stadssparkasse en Flox, in de vorm van ruimte, inhoudelijke steun en verbinding met onze leden. 

Wisselwerking

“Dit is heel erg leuk om te doen”, zegt Monique Schleicher die zelf ondernemer is in de loopbaancoaching. Zij was, net als vorig jaar, een van de buddy’s voor de deelnemende studenten. Hoewel het echt ging om een eerste stap, hebben de coaches Monique, Victor, Judith en Simon de studenten in die dagen wel zien groeien. Ook zag je de wisselwerking tussen student, coach en docent aan zowel de Duitse als de Nederlandse zijde. Het is mooi als ze laten zien waarom ze zo warm lopen voor wat ze willen.

Gastvrijheid en samenwerking

Het projectteam van het Graafschap College kijkt tevreden terug op de Euregionale Business Jump, waarin de gastvrijheid van en samenwerking met de Stadssparkasse en Flox een belangrijke rol speelden. We hebben een leuk team van deelnemers en buddy’s en Flox toont zich een essentiële en betrokken partner in het geheel. Het projectteam is bijzonder tevreden over de inbreng van Ronald Treijtel en de buddy’s die verbonden zijn aan Flox, maar zeker ook over de inbreng vanuit Duitsland!