Regelmatig organiseert Flox themabijeenkomsten voor haar leden. Op 28 april verzorgde Flox-partner Kab accountants en belastingadviseurs een workshop waarbij Jan Willem van Rijswijk en Rudie Nass ingingen op de verschillende fiscale zaken waar ondernemers mee te maken krijgen. We delen graag wat van hun handige tips.

Veel belangstelling

Dat dit onderwerp zo vlak voor de jaarlijkse belastingaangifte speelt bij ondernemers, bleek wel uit het grote aantal deelnemers aan de workshop. We kunnen helaas niet alles wat er besproken is delen in dit artikel, maar we doen wel een kleine greep uit de tips die we kregen:

Oog voor het milieu hebben loont

Investeer je in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals een waterbesparende installatie, een tapijt met 60% gerecycled materiaal of een elektrische auto? Dan kun je in aanmerking komen voor MilieuInvesteringsAftrek (MIA). Belangrijk hierbij is wel dat de aanvraag hiervoor binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting (acceptatie van de offerte, mondelinge aanvaarding van een aanbod tot aankoop of schriftelijke koopovereenkomst) gedaan moet zijn bij de Belastingdienst.

Middeling

Als je inkomsten per jaar behoorlijk variëren, dan kun je middeling aanvragen. Je kunt dan belasting terugkrijgen. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de site van de Belastingdienst. Belangrijk om te weten is dat je deze middeling zelf aan moet vragen bij de Belastingdienst.

Ondernemer en zwangerschap

Ben je ondernemer en zwanger? Dan heb je recht op een zwangerschapsuitkering van het UWV. Meer informatie hierover vind je op de site het UWV

Administratie in de cloud

Steeds meer ondernemers gebruiken een online systeem voor hun administratie. Dat werkt vaak efficiënter en je bent af van de papieren rompslomp. Een voorbeeld van wat zo’n systeem je kan bieden, vindt je hier. Wil je overgaan tot administratie in de cloud? Kijk dan kritisch welk systeem het beste past bij jouw onderneming en kies niet automatisch voor het systeem waar jouw accountant (het liefst) mee werkt.

Welke kosten kun je aftrekken?

Tot slot nog een filmpje, waarin op een eenvoudige manier inzichtelijk wordt gemaakt welke kosten je kunt aftrekken.  

Tijdens en na de workshop was er nog ruime gelegenheid om vragen te stellen. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Bedankt Jan Willem van Rijswijk en Rudie Nass van Kab voor jullie leerzame en heldere uitleg!

Wil je ook een keer vrijblijvend deelnemen aan een workshop van Flox om kennis met ons te maken? Houd dan onze agenda in de gaten.