Flox Ondernemershuis Doetinchem Workshop MatrixMethode

Datum: woensdag 3 juni

Aanvangstijd: 19.30 uur

Duur: 1-1,5 uur

Werkvorm: online via Zoom

De workshopbegeleiders

Marleen Haverkate Groen en Esther Wassing- Friesen zijn beiden coach, integraal therapeut en trainer. Ze zijn al ruim 10 jaar actief in het begeleiden van mensen, zowel particulieren als ook business to business.

Hun doelgroep is heel divers met als rode draad (bijna) burn-out en bore-out klachten. Daaronder liggen allerlei problematieken ten grondslag, zoals:

 • Enkel- en meervoudige angsten
 • trauma’s (1,5 maand of langer)
 • ptss
 • perfectionisme en faalangst
 • pestproblematiek
 • rouw en verwerking
 • familiesystemen

Daarnaast werken ze ook met kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar.

Flox Ondernemershuis Doetinchem VitaBusiness

De MatriXmethode 

Bij het aanpakken van de hierboven genoemde problematieken is voor Esther en Marleen de MatriXmethode van Ingrid Stoop leidend. Bij deze gesprekstechniek heeft de cliënt vanaf sessie 1 eigen regie over zijn/ haar ‘black box’ in het hoofd.

Als MatriXprofessionals zijn ze gecertificeerd om te werken met de MatriXmethode.

Tijdens deze online workshop willen ze de deelnemers laten ervaren hoe deze gesprekstechniek in de basis werkt. Naast theorie gaan ze ook in op de praktijk.

Wat kan je met de MatriXmethode?

Met deze gesprekstechniek los je mentaal- emotionele problemen op in vijf probleemgebieden:

 1. Een vol hoofd/stress
 2. Moeite met informatie onthouden
 3. Onverwerkte emoties
 4. Angsten en trauma’s
 5. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak, zoals tinnitus en (S)OLK

Hoe werkt de MatriXmethode?

Een MatriXprofessional maakt helder wat er in jouw hoofd afspeelt en welke overtuigingen je aansturen. Door de juiste vragen te stellen, wordt duidelijk hoe jij informatie opslaat en verwerkt en welke (overlevings)strategie jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven. Deze strategie is de boosdoener van mentale problemen. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op, voor altijd.

Waarom hoef ik mijn verhaal niet te vertellen?

Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud van het probleem gaat, maar om de strategie. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Daarnaast maak je ook nieuwe hersenpaden. Je hersenen zijn lui en plastisch. Je kunt dus ook je herinneringen veranderen. Als je een negatieve emotie opruimt en bij datzelfde feit een positieve emotie opnieuw opslaat dan wordt het feit anders onthouden. Het is bijna ongeloofwaardig hoe snel soms de ervaring kan worden geneutraliseerd.

Deelnemen aan deze workshop?

Wil je deelnemen? Meld je dan aan door te mailen naar tine@floxondernemershuis.nl.